Sweden Live

I början av varje år bjuder ett gäng bokningsbolag in arrangörer till en konferens. Ett bra tillfälle för bokningsbolagen att promota sina akter och för arrangörerna ett tillfälle att dem och varandra. I år höll konferensen till på Münchenbryggeriet i Stockholm. Nära och bra tycker vi! Vi hade inte möjlighet att delta idag men under gårdagen var vi där och lyssnade på ett intressant föredrag om Det nya Festivalsverige. Joppe Pihlgren som vid sidan av sin rockkarriär med Docenterna nu jobbar bland annat åt Folkets Hus och Parker, gav en kort briefing om nuläget för svenska festivaler och hur han tror att framtiden kommer se ut. Niklas Lundell från Luger berättade om hur de jobbar med framgångsrika Way Out West (som hittills har släppt jäkligt intressanta bokningar för årets festival) Influgen från Hamburg, Tyskland presenterade Folkert Koopmans från FKP Scorpio sitt festivalimperium. Förutom att de driver ett gäng stora (den största med en publikkapacitet på 70 000!) festivaler i Tyskland så köpte de under förra året Hultsfredsfestivalen och kommer från i år även driva Get Away Rock i Gävle. Det var intressant att höra om vad han upplevde som skillnader mellan den svenska och tyska festivalpubliken. Bland annat är det fortfarande väldigt populärt med campingfestivaler i Tyskland. Något som det känns som att den svenska festivalmarknaden har gått ifrån mer och mer de senaste åren. Men de var alla tre ganska övertygande om att det kan vara en vändande trend. Själv är jag inte så säker. Men det kanske har med ålder att göra :) Under kvällen bjöds det på middag och ett showcase med 14 band som gjorde sitt bästa för att övertyga den arrangörstäta publiken. Flera av banden är aktuella för årets Melodifestival men jag kan väl inte påstå att det var något av dem som riktigt föll mig i smaken. Men det är ju kul med musik!

Kvällen innan Sweden Live var vi på Södra Teatern där Live Nation och Luger hade ett gemensamt showcase. Den absolut starkaste upplevelsen den kvällen var Dante som jag visserligen hade hört förut men nu blev jag riktigt tagen! Vanbot var också kul att äntligen se live och det ska bli spännande att följa henne då det känns som att hon är på gång att slå.

Vanbot

Dante

Det här inlägget postades i Event och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Sweden Live

  1. Doris skriver:

    Good blogging!

Kommentarer inaktiverade.